Първоначално публикувано от deznam
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съживяването на една Alfa 156 1,6 TS
Collapse
X
-
-
сега след смяна на термостата колата в движение не загрява ама спра ли на място си дига типичните 110 градуса.. ии като гледам този въздух все си мисля ,че май е издухана гарнитурата на главата или самата глава е отишла.. само лоши новини за съжаление...
Comment
-
Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщениесега след смяна на термостата колата в движение не загрява ама спра ли на място си дига типичните 110 градуса.. ии като гледам този въздух все си мисля ,че май е издухана гарнитурата на главата или самата глава е отишла.. само лоши новини за съжаление...
Comment
-
Кипи да.Перката се включва на 1-ва около 87-90 градуса и на 2-ра около 2-ра към 95-7, и започва да вади мехурчета въздух след като загреее, обаче като тръгне да вади ,вади доста въздух и след това продължава по малко и за постоянно. Аз започвам да си мисля за гарнитура или глава. Защото при ниска температура не вади въздух но при висока вади и още как. Капака на глава е бил заваряван преди на 3 места ..... на самата глава не забелязвам ,но вероятно е била прегрята....
п.с. Аман от такива шофьори....
Забравих да спомена ,че махнах свещите за да видя дали има вода но няма... душичката незнае какво е поддръжка на мотор....Last edited by deznam; d.m.y г., 11:54.
Comment
-
Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщениеВиж първо водната помпа.
Comment
-
Колеги ,имам една оферта за двигател от 147 пак 1,6 , въпроса ми е ще може ли да се сложи на 156 1,6 и какво трябва да върви с двигателя ако реша да го взема. Изобщо ще стане ли на моята тоест проблеми с управлението му възможно ли е да има или ще трябва и ЕКУ-то му и имобилайзера ? Незнам как стой въпроса и за включването му... въобще съвместим ли е ? Проблеми с скоростна кутия предполагам ,че не би трябвало да има?
Това ще се реши до два дни надявам се ,че ще отговорите до тогава. Благодаря предварително! Ако моят проблем не излезе гарнитура ,по добре да си взема нов двигател.
Last edited by deznam; d.m.y г., 16:32.
Comment
-
Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщениеКипи да.Перката се включва на 1-ва около 87-90 градуса и на 2-ра около 2-ра към 95-7, и започва да вади мехурчета въздух след като загреее, обаче като тръгне да вади ,вади доста въздух и след това продължава по малко и за постоянно. Аз започвам да си мисля за гарнитура или глава. Защото при ниска температура не вади въздух но при висока вади и още как. Капака на глава е бил заваряван преди на 3 места ..... на самата глава не забелязвам ,но вероятно е била прегрята....
п.с. Аман от такива шофьори....
Comment
-
Канев сигорно на там клоним но като варианти може да е радиатор водна помпа и после глава.. стискай палци да е нещо от първите 2 утре почваме да бъркаме в кратуната и да видим какво има ако всичко е наред
Comment
-
Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщениеКолеги ,имам една оферта за двигател от 147 пак 1,6 , въпроса ми е ще може ли да се сложи на 156 1,6 и какво трябва да върви с двигателя ако реша да го взема. Изобщо ще стане ли на моята тоест проблеми с управлението му възможно ли е да има или ще трябва и ЕКУ-то му и имобилайзера ? Незнам как стой въпроса и за включването му... въобще съвместим ли е ? Проблеми с скоростна кутия предполагам ,че не би трябвало да има?
Това ще се реши до два дни надявам се ,че ще отговорите до тогава. Благодаря предварително! Ако моят проблем не излезе гарнитура ,по добре да си взема нов двигател.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщениеКанев сигорно на там клоним но като варианти може да е радиатор водна помпа и после глава.. стискай палци да е нещо от първите 2 утре почваме да бъркаме в кратуната и да видим какво има ако всичко е наред
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение147 мотора го взимай само ако е 120 коня. Той ще стане. Не ти трябват кутии, имобилайзери и пр. Трябват ти само железата. Ще си прехвърлиш от твоя всичко което ти е нужно.
Вижте ги все пак още веднъж:
Така изглежда: моя двигател изглежда така
Така изглежда: Двигателя на 147
Това е :реалната снимка на въпросния двигател
Не би трябвало да има проблем така ли ?Тези червените кабели какви са ? На моя няма червени. Предполагам са за ижекторите.Last edited by deznam; d.m.y г., 22:52.
Comment
-
300 кинта даже звучи прекалено тънко, ако се окажеш на моето дередже. Ако двигателя от 147-цата е наистина читав и имаш тази възможност взимай без да се замисляш, ако питаш мен стига мотора да е 120-те коня. Може някой по-опитен колега да ти даде по-добър акъл от мен.Last edited by Kanev; d.m.y г., 22:18.
Comment
-
Ако двигателя ти изглежда като този на 1-вата снимка а този които искаш да вземеш като този на 3-тата снимка работата става сложна.Освен че ще ти трябва двигателя ще ти трябва и цялата електроника около него.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
С най големи уважения към колегите, но относно маслото-
карам само с Лъки Моли, досега (5 години)-най вече с 5-40, а в момента съм с пак с Лъки, но 10-60, маслото си е супер, не че не можеш да караш и с други но твоя работаAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment